NordNews
Avem ce spune

Rusia a oprit furnizarea de curent electric către Finlanda

Rusia a sistat vineri noapte exportul de energie electrică pentru Finlanda, a anunţat sâmbătă operatorul reţelei naţionale finlandeze, scrie digi24.ro

Compania rusă care operează livrarea de energie către Finlanda, RAO Nordic, comunicase de vineri intenția de a întrerupe furnizarea la miezul nopții, pe motiv că ar exista restanțe la plată.

RAO Nordic „nu este în măsură să efectueze plățile pentru energia electrică importată din Rusia”, a precizat compania vineri, într-un comunicat.

„Această situație este excepțională și s-a întâmplat pentru prima dată în cei peste 20 de ani de istorie comercială a noastră”.

Fingrid a precizat că energia electrică din Rusia reprezintă aproximativ 10% din consumul total de energie electrică al Finlandei, adăugând că importurile lipsă pot fi înlocuite pe piața energiei electrice prin importul de energie electrică din Suedia și, parțial, prin producția internă.

Finlanda urmează să îşi anunţe oficial candidatura la NATO, un pas care a determinat deja Moscova să lanseze avertismente privind reacţia Rusiei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"