NordNews
Avem ce spune

Rusia a prelungit embargoul asupra produselor alimentare occidentale

Președintele rus Vladimir Putin a decis, sâmbătă, prelungirea până la finalul lui 2021 a embargoului asupra produselor alimentare occidentale, măsură introdusă inițial în 2014 ca răspuns la sancțiunile impuse de SUA și de Uniunea Europeană contra Moscovei pentru rolul acesteia în criza ucraineană, relatează AFP și EFE, potrivit Agerpres.

Decretul, semnat sâmbătă de șeful statului rus, extinde până la 31 decembrie 2021 interdicția importării în Rusia a produselor alimentare provenind în principal din Uniunea Europeană.
Aceste măsuri, luate în august 2014, se aplică majorității produselor alimentare provenind din țări care sancționează Rusia pentru anexarea peninsulei ucrainene Crimeea, în luna martie a aceluiași an, și pentru sprijinul acordat separatiștilor din estul Ucrainei.
Acest embargo a fost prelungit deja de cinci ori, drept răspuns la extinderea sancțiunilor economice europene impuse Moscovei.
La finalul lunii iunie, Uniunea Europeană a decis să extindă cu șase luni sancțiunile economice contra Rusiei. UE nu recunoaște anexarea peninsulei Crimeea de Rusia în 2014, considerată o ”încălcare a dreptului internațional”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"