NordNews
Avem ce spune

Rusia: Au fost reținute cel puțin 9 persoane care planificau să îl întâlnească pe Navalny la aeroport

Forțele de ordine l-au reținut în dimineața zilei de 17 ianuarie, pe aeroportul Pulkovo, înainte de a urca într-un zbor spre Moscova, pe Pavel Ivankin, redactor-șef al canalului de Telegram „Agit Rusia”, dar pe și alți doi activiști, Aleksey Barich și Aleksandr Krai, scrie Novaya Gazeta, citată de zdg.md. 

De asemenea, au mai fost reținuți un membru al Partidului Libertarian – Ivan Ostapchuk, redactorul canalului „Objectiv Realyi”, Andrei Makashov – el fiind ulterior eliberat, iar în noaptea de 17 ianuarie, la Sankt Petersburg, au fost reținuți, de asemenea, coordonatorul sediului local al partidului lui Navalny, Irina Fatyanova, și activista Ilya Gantvarg, care se deplasau la Moscova.

De asemenea, cu o zi înainte, poliția a reținut-o pe activista Aleksandra Shashok, care voi să ajungă la Vnukovo pentru a se întâlni cu Navalny. Tot în regiunea Leningrad, oficialii de securitate au confiscat mașina coordonatorului filialei locale a „Open Russia” Dmitri Skurikhin, care intenționa să meargă la Moscova.

Politicianul Alexei Navalny a anunțat că pe 17 ianuarie va reveni în Rusia, după tratamentul pe care l-a urmat în Germania, fiind otrăvit. Cu o zi mai devreme, ofițerii de poliție au venit la susținătorii săi și au încercat să lanseze avertismente cu privire la inadmisibilitatea „măsurilor necoordonate”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata