NordNews
Avem ce spune

Rusia blochează aplicația de mesagerie Telegram

Un tribunal din Rusia a cerut blocarea imediată a aplicației de mesagerie Telegram, după luni de contre juridice între companie și Roskomnadzor, autoritatea de reglementare în comunicații de la Moscova, potrivit The Verge.
Blocarea va avea loc imediat dacă Telegram nu va furniza către FSB, serviciul rus de securitate, descendent al fostului KGB, cheile de securitate criptografică. Aplicația este criptată, iar serviciile de securitate nu pot ”trage cu ochiul”.
FSB a acuzat anterior Telegram că a fost folosită de o serie de jihadiști în complotarea atentatului din metroul din Sankt Petersburg, din aprilie 2017.
Telegram are și o istorie legată direct de Rusia. Compania a fost fondată de către Pavel Durov, cofondator al rețelei socile VKontakte, supranumită ”Facebook-ul Rusiei”. Durov a părăsit Rusia acum câțiva ani, acuzând că VKontakte a ajuns pe mâinile prietenilor lui Vladimir Putin, președintele Rusiei.
Chiar dacă Rusia blochează aplicația de mesagerie Telegram, nu este prima oară când Rusia blochează ceva: în 2016, autoritățile au blocat LinkedIn din cauză că nu ține în Rusia serverele pe care sunt stocate datele utilizatorilor săi ruși.
Acum, Roskomnadzor se pregătește să facă aceeași manevră și cu Facebook. Autoritatea a anunțat un audit pentru a vedea dacă Facebook respectă legislația privind localizarea datelor. Acesta este primul pas spre blocarea Facebook.
Sursă: Libertatea.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata