Rusia cere Google să nu facă publicitate evenimentelor „ilegale”

People with national flags and various political parties flags gather during a protest in Moscow, Russia, Saturday, Aug. 10, 2019. Tens of thousands of people rallied in central Moscow for the third consecutive weekend to protest the exclusion of opposition and independent candidates from the Russian capital's city council ballot. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

Roskomnadzor, Serviciul federal pentru control în domeniul comunicaţiilor, tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor în masă din Rusia, a anunţat că a cerut Google să înceteze să mai facă publicitate ”evenimentelor în masă ilegale” pe platforma saYouTube video, relatează duminică Reuters, citat de agerpres.ro

Roscomnadzor a indicat că Rusia va considera o ingerinţă în problemele sale interne şi o influenţă ostilă în cazul în care Google nu răspunde cererii sale.

Zeci de mii de ruşi au manifestat sâmbătă în centrul Moscovei pentru democraţie şi alegeri libere precum şi împotriva violenţei forţelor de ordine, notează DPA.

Aceasta a fost a patra demonstraţie din tot atâtea săptămâni; organizatorii prevedeau că vor participa până la 100.000 de oameni, după ce autorităţile au autorizat protestul pe o stradă uşor de delimitat, în apropierea inelului rutier din jurul centrului capitalei.

leave a reply