NordNews
Avem ce spune

Rusia- cicatricele agresiunii ascunse sub tatuaje

Violența conjugală e încă, în mare parte,  un subiect tabu, în societatea noastră. Este o problemă acută, de care femeile din Rusia sunt constiente. Jenia Sahar, artistă de tatuaje din Rusia le ajută pe femeile care au suferit de violență domestică să își ambaleze cicatricile cât mai frumos spune digi24.ro.
Din cauza violenței conjugale, în Rusia mor aproximativ 14000 de femei anual. Cu toate acestea guvernul a emis o lege a micșorat importanța a anumitor forme de violență, clasificându-le drept contravenții. Multe femei care au suferit în trecut de agresiune din partea masculină au cicatrici, care le amintesc de trecut. Însă artista tatuatoare Jenia Sahar le ajută pe femei să-şi transforme rănile în opere de artă. Pe clientele ei, această formă de terapie le ajută să se simtă din nou bine în pielea lor.
Un local din Ufa, găzduiește mai multe concerte și din vânzări o ajuta pe Jenia să-și îndeplinească visul. Aceasta tatuează femei, care au fost agresate de bărbați.
Jenia Sahar, artist tatuator: „Când a început proiectul, Katia a fost una dintre primele femei care au venit. De fapt, eu nu vreau ca femeilor să li se amintească mereu motivul pentru care au venit. S-a terminat, trecutul e trecut, dar oamenii vor să audă poveştile lor”.

Visul Jeniei e să străbată Rusia pe motocicletă, oferind tatuaje gratuite femeilor care au căzut victimă violenţei masculine. Proiectul ei se numeşte „Transformare”.
Parlamentul rus, Duma, a dat o legislaţie, promovată de membre ultraconservatoare ale Parlamentului, care îi scutesc pe infractori de urmărire penală pentru primul caz de violenţă conjugală. Primul act de violenţă e clasificat drept contravenţie – ceva relativ banal.
Jenia Sahar, artist tatuator: „Aceste femei din parlament nu reprezintă absolut deloc femeia obişnuită rusă. Câtuşi de puţin. Eu reprezint interesele femeilor ruse, pentru că văd toate aceste lucruri. Politicienele astea n-au idee despre ce vorbesc. Această nouă lege e împotriva poporului, nu în favoarea lui”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"