NordNews
Avem ce spune

Rusia: Kievul pregătește o provocare în Transnistria. Reacția autorităților de la Chișinău

Ucraina ar pregăti o ofensivă în regiunea transnistreană a Republicii Moldova în viitorul apropiat, susține Ministerul rus al Apărării. În replică, autoritățile de la Chișinău au precizat că nu confirmă informația difuzată și fac apel la calm, scrie jurnal.md

„Potrivit informațiilor disponibile, în viitorul apropiat, regimul de la Kiev pregătește o provocare armată împotriva Transnistriei, care va fi efectuată de unități ale forțelor armate ale Ucrainei, inclusiv cu implicarea formației naționaliste „Azov”. Ca pretext pentru invazie, este planificată organizarea unei presupuse ofensive a trupelor ruse de pe teritoriul Transnistriei. Pentru a face acest lucru, sabotorii ucraineni vor fi îmbrăcați în uniforma personalului militar al Forțelor Armate Ruse. Ministerul rus al Apărării monitorizează îndeaproape situația de la granița Ucrainei cu Transnistria și este gata să răspundă oricăror schimbări în situație”, se arată în comunicatul Ministerului rus al Apărării.

Autoritățile Republicii Moldova nu confirmă informația difuzată în această dimineață de Ministerul rus al Apărării.

„Facem apel la calm și invităm publicul să urmărească sursele oficiale și credibile ale Republicii Moldova. Instituțiile noastre cooperează cu partenerii străini și în cazul unor pericole la adresa țării vor informa neîntârziat opinia publică”, au comentat autoritățile de la Chișinău.

Așa-zisele planuri ale Ucrainei publicate de Rusia vin la câteva zile după ce liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a anunțat că Rusia își dorește să aibă sub control Aeroportul Internațional Chişinău pentru „a putea transporta soldaţi şi echipamente ca să deschidă un nou front în Ucraina dinspre Transnistria”.

1 Comentariu
  1. Solon spune

    Dacă Moscova ne previne, e o dovadă că relațiile ruso-moldave, nu sunt în declin. Ar trebui ca RM să aibă curaj dee a avea relații prietenești cu Kremlinul. Doar FR e o supraputere. Are interese geopolitice în această zonă. Dar cu cei puternici ar trebui să fim mai diplomați. Înțelegători

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"