NordNews
Avem ce spune

Rusia unge ochii moldovenilor în ajun de alegerile prezidențial. Asistența financiară este de două ori mai mică decât cea anunțată de Igor Dodon

În ajun de alegeri prezidențiale, Rusia a decis să susțină sectorul agrar din Republica Moldova. Astfel, cabinetul de miniștri a aprobat semnarea Acordului dintre Ministerul Finanțelor al Federației Ruse și Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova. Cei 275 de milioane ruble rusești (cca 3 milioane de euro) urmează să fie transferați în decursul a cinci zile după semnarea Acordului.

Această sumă este de aproape de două ori mai mică decât cea anunțată la sfârșitul lunei septembrie, atunci când Igor Dodon a declarat că Rusia va acorda Moldovei un ajutor umanitar în valoare de 500 de milioane de ruble.

Asistența financiară nerambursabilă urmează să fie distribuită producătorilor agricoli care au avut cel mai mult de suferit din cauza secetei severe și a crizei provocate de noul coronavirus.

„Vreau să mulțumesc partenerilor noștri din Federația Rusă că au acceptat solicitarea noastră. Venim cu asigurări că acești bani vor fi utilizați conform destinației. Banii vor fi repartizați producătorii agricoli care au avut de suferit de pe urma calamităților naturale”, a declarat prim-ministrul, Ion Chicu.

Totodată, șeful Guvernului a solicitat Ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju ca Regulamentul de repartizare a mijloacelor financiare să fie promovat cât mai rapid, astfel încât agricultorii afectați de calamitățile naturale să poată primi compensațiile prevăzute în act imediat după semnarea înțelegerii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata