NordNews
Avem ce spune

Rusia va avea o "reacţie dură" dacă Statele Unite depăşesc "liniile roşii" în Siria

Rusia va adopta o atitudine dură faţă de Statele Unite în cazul în care Administraţia Donald Trump va depăşi „liniile roşii” în Siria, avertizează Konstantin Kosacev, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului rus, transmite mediafax.ro.
„În mod clar, există o stare de înţelegere a situaţiei din Siria. Există o înţelegere a faptului că sunt anumite linii roşii şi că reacţia Rusiei va deveni dură dacă aceste linii roşii vor fi depăşite”, a declarat Konstantin Kosacev în cursul unei reuniuni parlamentare pe tema situaţiei din Siria.
Întrebat dacă Administraţia de la Washington cunoaşte care sunt aceste „linii roşii”, parlamentarul rus a răspuns afirmativ.
Kosacev a subliniat că raidurile americane efectuate în Siria complică relaţiile dintre SUA şi Rusia.
„Noi am transmis clar că partea rusă are control asupra situaţiei şi că există o strategie clară pentru avansarea relaţiilor americano-ruse. Cu toate acestea, pentru a se înregistra progrese, este necesară voinţă şi din partea americanilor. Deocamdată, nu vedem acest lucru”, a subliniat oficialul parlamentar rus, citat de agenţia Tass.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"