NordNews
Avem ce spune

Rusia va oferi Republicii Moldova 180 mii de doze de vaccin Sputnik-V

Federația Rusă va asigura Republica Moldova cu 180 mii de doze de vaccin Sputnik-V, în calitate de ajutor umanitar, inclusiv 60 mii de doze pentru regiunea transnistreană. Primele loturi vor ajunge în țară în zilele următoare. Anunțul a fost făcut de liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, care se află într-o vizită de lucru la Moscova.

În timpul vizitei, Igor Dodon s-a întâlnit cu Dmitrii Kozak, șeful adjunct al administrației Kremlinului. „Am discutat despre întregul spectru al relațiilor bilaterale, inclusiv despre aspecte practice relevante precum extinderea regimului de export scutită de taxe vamale a anumitor categorii de produse agro-industriale moldovenești pe piața rusă. Am vorbit și despre continuarea cooperării umanitare între Republica Moldova și Federația Rusă”, a menționat Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Dodon susține că în cadrul vizitei s-a discutat despre întregul spectru al relațiilor bilaterale, inclusiv despre aspecte practice relevante precum extinderea regimului de export scutită de taxe vamale a anumitor categorii de produse agroindustriale moldovenești pe piața rusă.

„În plus, i-am informat pe partenerii ruși despre pregătirea părții moldovenești de a achiziționa cel puțin 500 mii de doze din vaccinul Sputnik-V în cadrul procedurii de achiziții publice inițiate de Guvernul Republicii Moldova”, a mai menționat lidetrul socialist.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata