NordNews
Avem ce spune

Rușii reiau atacurile asupra Kievului. Bombardiere cu rază lungă de acțiune, folosite pentru prima dată la Mariupol

Este a 51-a zi de război în Ucraina. În timpul nopții, mai multe explozii puternice au fost auzite în Kiev și în orașul Herson. Șapte oameni au murit astăzi după ce mai multe atacuri asupra convoiului umanitar cu ajutorul căruia încercau să părăsească regiunea Harkov. Încă de dimineață sună alarmele antiaeriene din vestul până în estul Ucrainei. Rușii amenință că vor recurge la bombardamente, de câte ori îi atacă ucrainenii, scrie Digi24. 

Rusia a folosit bombardiere cu rază lungă de acțiune pentru a ataca orașul-port asediat Mariupol pentru prima dată de la începutul invaziei, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Ucrainei, Oleksandr Motuzyanyk.

Motuzyanyk a adăugat că luptele de stradă continuă în Mariupol, pe care forțele ruse încă nu au reușit să îl captureze complet. El a spus că au loc lupte active în jurul fabricii de oțel și fier Illich, precum și în zona portului.

Oficialul ucrainean mai precizează că forțele ruse își concentrează eforturile în ultimele zile pentru a ocupa orașele Rubijne, Popasna și Mariupol.

 Explozii puternice au fost auzite vineri la Kiev, iar luptele au făcut ravagii în estul țarii, după ce Ucraina a revendicat scufundarea navei amiral a marinei ruse din Marea Neagră. Exploziile au părut a fi printre cele mai semnificative în regiunea capitalei ucrainene de când trupele rusești s-au retras din zonă la începutul acestei luni, în vederea pregătirii pentru luptele din sud si est.

Moscova a anunțat că a lovit o fabrică din capitală care producea și repara rachete ucrainene, inclusiv rachete antinavă. Atacul vine ca urmare a scufundării navei-amiral ruse din Marea Neagră, Moscova, dar și pe fondul unei avertisment rusesc că vor creștere atacurile dacă forțele ucrainene continuă activitățile de sabotaj și atacurile de la graniță.

Ministerul rus al apărării a transmis vineri că în răspuns la „atacurile teroriste și actele de sabotaj” ale Ucrainei, forțele militare ale Rusiei își vor intensifica bombardamentele asupra Kievului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"