NordNews
Avem ce spune

Ruslan Popov, adjunctul suspendat al procurorului general suspendat, internat la Centrul COVID de la Moldexpo

Ruslan Popov, adjunctul suspendat al procurorului general suspendat a fost transferat din izolatorul Centrului Național Anticorupție (CNA), la Centrul COVID de la Moldexpo. Informația a fost oferită Ziarului de Gardă de către Igor Hlopețchi, avocatul lui Popov, scrie zdg.md.

Apărătorul adjunctului suspendat susține că Ruslan Popov are simptome specifice virusului COVID-19, însă, deocamdată, nu sunt rezultate în acest sens.

„Clientul meu este internat la Centrul COVID de la Moldexpo. Are simptome. Eu, ieri seara, la ora 24:00 am fost la el, rezultatele deocamdată nu erau. De la escortă nu mi-au permis pătrunderea în interior. Noi așteptăm rezultatele. Are febră, dureri în gât, amețeli și slăbiciuni. Eu am aflat ieri la ora 22:00 când am venit cu coletul cu pastile. Din cât mi-a explicat procurorul pe la ora 18:00 a fost dus la Centrul COVID”, a declarat Hlopețchi pentru ZdG.

Adjunctul suspendat al procurorului general suspendat Ruslan Popov rămâne în arest preventiv pentru 15 de zile. Decizia a fost luată joi, 4 noiembrie, de către magistrații Curții de Apel (CA) Chișinău, care au respins demersurile înaintate de către avocații lui Popov și au menținut hotărârea primei instanțe.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către procurora de caz Nadejda Buiuoc.

La 27 octombrie, Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au dispus prelungirea arestului preventiv cu încă 15 zile în privința lui Ruslan Popov, adjunctul suspendat al procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo,  plasat în arest și cercetat pentru îmbogățire ilicită.

Pe 19 octombrie curent, adjunctul suspendat al procurorului general suspendat Ruslan Popov a fost plasat în arest preventiv pentru 20 de zile.

Pe 11 octombrie, magistrații Judecătoriei, sediul Ciocana, au admis parțial demersul procurorei anticorupție de caz și au dispus mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Popov. Atunci, avocații lui Ruslan Popov au contestat la Curtea de Apel (CA) Chișinău decizia Judecătoriei Chișinău și au solicitat casarea deciziei primei instanțe.

Pe 12 octombrie, procurora de caz, Nadejda Busuioc, a contestat la Curtea de Apel decizia magistraților Judecătoriei Chișinău și a solicitat aplicarea în privința lui Popov a măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Atunci, procurora de caz a declarat că „instanța nu și-a motivat raționamentele legate de circumstanțele și împrejurările date care au determinat alegerea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu”. Potrivit informațiilor obținute de ZdG, procurora în Procuratura Anticorupție (PA), Nadejda Busuioc, care a dispus punerea sub învinuire a lui Popov a constatat că infracțiunea a fost săvârșită prin deținerea personală și prin intermediul unor terți a bunurilor valoarea cărora depășește substanțial mijloacele dobândite.

La 9 octombrie șeful adjunct suspendat al PG Ruslan Popov, suspectat de îmbogățire ilicită, a fost reținut pentru 72 de ore în urma perchezițiilor efectuate la domiciliul său. Procurorii anticorupție au deschis o cauză cu privire la îmbogățirea ilicită a șefului adjunct suspendat al Procuraturii Generale Ruslan Popov. Potrivit procurorului general interimar, Dumitru Robu, dosarul pe numele lui Ruslan Popov a fost pornit în rezultatul analizei informațiilor din investigațiile jurnalistice și probelor acumulate.

Pe 5 octombrie, odată cu decizia procurorului anticorupție de a iniția urmărirea penală împotriva lui Alexandr Stoianoglo au fost suspendați de drept și adjuncții procurorului general – Ruslan Popov, Mircea Roșioru și Iurie Perevoznic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"