NordNews
Avem ce spune

Ruxanda Glavan : „Ministerul Sănătății s-a transformat în focar de COVID-19”

„Ministerul Sănătății s-a transformat în focar de COVID-19”. Declarația aparține ex-ministrului Sănătății, deputatei Ruxanda Glavan. Aceasta susține că primește zilnic mesaje de la colaboratorii ministerului, care îi cer ajutor. Conducerea instituției, însă, rămâne rece la apelurile angajaților, scrie deschide.md

„Ceea ce se întâmplă acum la Ministerul Sănătății este hârtia de turnesol a felului în care guvernarea a gestionat criza pandemică. Instituția s-a transformat în focar de COVID-19, iar conducerea ministerului rămâne rece la apelurile disperate ale angajaților. Primesc zilnic nenumărate mesaje din parte colaboratorilor MS, care sunt speriați și îmi cer ajutorul. Conducerea ministerului refuză categoric să lea dea voie oamenilor să lucreze de acasă, deși o atare opțiune ar putea fi aplicată”, scrie Ruxanda Glavan pe pagina sa de Facebook.
Aceasta a enumerat câteva din informațiile pe care le-a primit.
„Cancelaria este infectată, direcții întregi sunt infectate, unii angajați sunt internați la SCR, doi secretari de stat sunt și ei infectați… zilele trecute au scos o domnișoară însărcinată la lucru ca să muncească în locul celor care sunt pe buletin medical, iar astăzi și dânsa acuza febra și lipsa mirosului. Angajații ministerului au cerut ajutorul conducerii într-un schimb de emailuri, dar li s-a răspuns arogant că „orice speculații sunt în plus”. Funcționarii cer permisiunea să lucreze de la domiciliu, iar ministra le răspunde că la minister se spală podelele cu regularitate și că se dezinfectează birourile”, menționează ex-ministrul sănătății.
Potrivit Ruxandei Glavan, orice somație publică este în zadar. În acest sens, deputata face apel către angajații MSMPS să vorbească public despre lucrurile din interiorul instituției.
„Este oripilant. Citesc mesajele disperate ale oamenilor și mi se face pielea de găină…Sunt conștientă că orice fel de interpelare, somație publică, demersuri ar fi în zadar. La ministră îi „туман”. Ea trăiește în lumea ei și a lingăilor care o înconjoară, mult prea departe de realitatea noastră. Nu-mi rămâne decât să fac un apel către toți angajații Ministerului Sănătății: rupeți tăcerea, fiți uniți și vorbiți public despre gravitatea lucrurilor din interiorul instituției! Noi vă suntem alături și vom promova mesajele Dvs! Luptați pentru sănătatea Dvs și a oamenilor dragi care vă așteaptă acasă!”, a conchis Glavan.
Amintim că, și liderul Platformei DA a dezvăluit faptul că la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale ar fi înregistrate mai multe cazuri de COVID-19. Acesta a declarat anterior că a primit un mesaj furnizat de o persoană de la MSMPS care oferă nume concrete cu persoanele infectate, iar ministerul ar refuza să își sisteze temporar activitatea pentru carantină.
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale  a confirmat informația că există cazuri de infectare cu noul Coronavirus în rândul angajaților, însă nu ni s-a spus o cifră exactă. Persoanele infectate urmează tratament, iar cei cu care au intrat în contact sunt în autoizolare.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"