NordNews
Avem ce spune

S-a semnat o declaraţie privind aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană şi la NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi prim-ministrul belgian Alexander De Croo au semnat, sâmbătă, o declaraţie de sprijin pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană şi la NATO, scrie alephnews.ro

Documentul a fost semnat în timpul vizitei lui De Croo la Kiev.

Documentul semnat de cei doi lideri politici are o valoare simbolică.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi prim-ministrul belgian Alexander De Croo au semnat, sâmbătă, o declaraţie de sprijin pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană şi la NATO. Documentul a fost semnat în timpul vizitei lui De Croo la Kiev.

„Mulţumesc Belgiei şi premierului pentru declaraţia comună semnată astăzi. Acest document atestă sprijinul Belgiei pentru mişcarea noastră către o aderare deplină la Uniunea Europeană şi la NATO. Vom obţine cu siguranţă acest rezultat important pentru noi”, a declarat Zelenski.

Documentul semnat de cei doi lideri politici are o valoare simbolică. De asemenea, Zelenski şi-a exprimat recunoştinţa faţă de Belgia pentru că „este pregătită să furnizeze generatoare de energie electrică şi alte echipamente care sunt acum de o necesitate vitală pentru societatea ucraineană” în urma întreruperilor de energie electrică din Ucraina după atacurile cu rachete ruseşti.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"