NordNews
Avem ce spune

S-a stins din viață Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai

Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai, s-a stins din viață. Informația a fost confirmată de către șefa Direcției promovarea drepturilor omului și comunicare, Natalia Vișanu, scrie deschide.md

Deputata PAS, Doina Gherman, a scris pe pagina sa de Facebook că moartea a fost provocată de virusul COVID-19.

„Cine zicea că COVID-19 a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur? Mihai Cotorobai nu a fost o povară, trecerea lui în neființă este o pierdere enormă pentru întreaga țară, pentru întreaga societate”, a scris Doina Gherman.
Membrii echipei Oficiului Avocatului Poporului au publicat un mesaj de condoleanțe.

„Mihail Cotorobai va rămâne în memoria  noastră ca un Avocat al Poporului care a contribuit la ridicarea prestigiului și credibilității Instituției Naționale pentru Drepturile Omului din Republica Moldova. Exprimăm sincere condoleanțe familiei, apropiaților și prietenilor celui care a fost Mihail Cotorobai. Dumnezeu să-l odihnească în pace”.

 

Acesta s-a născut la 25 martie 1951, în comuna Puhoi, raionul Ialoveni, Mihai Cotorobai a absolvit Facultatea de Drept a Universității de Stat din Leningrad și Facultatea de Perfecționare a Universității de Stat „M.V. Lomonosov” din Moscova, au urmat mai multe stagii și studii de documentare la Universități din SUA, Ungaria, Portugalia, Belgia. Olanda, la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, ca judecător obținând gradul superior de calificare.

A fost de asemenea Ofițer de legătură al Curții Constituționale cu Comisia de la Veneția și cu Asociația Curților Constituționale Francofone. Ani buni a activat ca avocat, iar din 2015 până în prezent a deținut înalta funcție de Avocat al Poporului.

Întreaga sa activitate a fost apreciată cu  „Ordinul Republicii”, „Ordinul de Onoare”, titlul onorific „Om Emerit”, Cetățean de Onoare al raionului Ialoveni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"