NordNews
Avem ce spune

S-a stins din viață ex-ministrul Sănătății Andrei Gherman

Fostul ministrul al Sănătății, Andrei Gherman, s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani. Despre decesul acestuia a anunțat joi, 25 februarie, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

„Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale exprimă profundă compasiune și sincere condoleanțe familiei îndoliate, în legătură cu trecerea la cele veșnice a fostului Ministru al Sănătății, Andrei Gherman.

Regretatul Andrei Gherman s-a născut la data de 4 octombrie 1941, în satul Dumeni, raionul Râșcani. A absolvit Institutul de Stat de Medicină din Chișinău. În anii 1971-1972, a fost profesor de medicină. În perioada 1972-1975 lucrează în calitate de medic ordinator, medic-șef adjunct la Dispensarul de dermatovenerologie. Între 1975 și 1979 a fost șef-adjunct al Direcției cadre a Ministerului Sănătății. În perioadele 1979-1986 și 1991-2001 a fost medic-șef al Dispensarului dermatovenerologic. În perioada 1986-1991 a fost șef al Direcției principale cadre, instituții de învățământ, dezvoltare socială și relații externe a Ministerului Sănătății, iar în perioada 19 aprilie 2001 – 19 aprilie 2005 a deținut funcția de Ministru al Sănătății al Republicii Moldova.

În calitatea Sa de Ministru al Sănătății, Andrei Gherman a contribuit substanțial la promovarea schimbărilor în sistemul de sănătate, având un rol aparte în pregătirea politicilor și coordonarea implementării asigurărilor obligatorii de asistență medicală. Datorită acestei reforme a fost posibilă revitalizarea sistemului sănătății, schimbarea cardinală a paradigmei de finanțare, ceea ce a stimulat alte numeroase reforme, a dus la îmbunătățirea accesului și calității serviciilor prestate.

Andrei Gherman a decedat din cauza unei boli incurabile, luptând cu aceasta mai mulți ani cu putere, dârzenie și dragoste de viață.

A fost un om minunat și va rămâne în memoria noastră persoana care s-a definit prin sârguință, bunătate și loialitate.

Dumnezeu să-i primească sufletul în Împărăția Sa.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"