NordNews
Avem ce spune

S-a stins din viață un mare actor moldovean și unul dintre fondatorii Teatrului Național „Satiricus I.L. Caragiale”

Un cunoscut actor de teatru și film din R. Moldova și unul dintre fondatorii Teatrului Național „Satiricus I.L. Caragiale” s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani. Este vorba de Valeriu Cazacu. 

Colegii de breaslă au ținut să transmită condoleanțe familiei și să își exprime respectul față de activitatea artistului.

„Deplângem dispariţia marelui actor şi exprimăm adâncă durere şi sincere condoleanţe apropiaţilor în legătură cu încetarea lui din viaţă. Dispariţia lui Valeriu Cazacu lasă un gol imens în viaţa noastră teatrală. Istoria şi toți cei care l-au cunoscut îi vor păstra vie amintirea”, menționează administrația Teatrului „Satiricus I.L. Caragiale”. 

Valeriu Cazacu s-a născut pe data de 18 februarie 1948 la Mateuți, Rezina. A fost unul dintre fondatorii Teatrului Naţional „Satiricus Ion Luca Caragiale”, iar anterior a făcut parte din echipa Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”. De asemenea, a fost un actor foarte solicitat în cinematografie unde a jucat circa 40 de roluri în filme de producţie autohtonă şi străină. Mai mult, Cazacu e unul dintre fondatorii „Teatrului de miniaturi” unde a jucat în peste 100 de sketch-uri şi scenete.
sursa:agora.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata