NordNews
Avem ce spune

S-au intoxicat după ce au mâncat la Bălți

28 de persoane din Sîngerei, Bălți și Florești, printre care doi copii, au fost spitalizate cu intoxicații alimentare. Informația  a fost confirmată pentru NordNews de șeful Centrului de Sănătate Publică (CSP), Veaceslav Chișlari. Potrivit lui, persoanele s-au intoxicat după ce au luat masa la o cantină care deservește compania DRÄXLMAIER, rezidentă a Zonei Economice Libere din Bălți.
 
Veaceslav Chișlari a mai adăugat că starea pacienților s-a stabilizat.
 
„Agentul patogen nu a fost identificat. Noi am prelevat probe: de la pacienți, precum și apă, și produse alimentare de la cantina în cauză. Așa că nu ne putem, deocamdată, pronunța despre cauzele intoxicării, așteptăm rezultatele din laborator”, a declarat medical șef CSP Bălți.
 
Șeful Centrului de Sănătate Publică Bălți  spune că sancționarea anegntului economic în acest caz ține de competența Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).
 
Contactați telefonic, reprezentanții ANSA din teritoriu nu au dorit să comenteze situația și  ne-au recomandat să ne adresăm la ofițerul de presă al Agenției. Acesta, cum am putut afla, se află în  concediu.
 
Purtătorul de cuvânt al companiei DRÄXLMAIER, Natalia Grosu-Curocica a declarat că cifra celor intoxicați este mai mică.  De asemenea, ea a subliniat că  localul unde au servit masa salariații companiei aparține unui alt agent economic.
 
Precizăm că din cele 28 de persoane intoxicate, 7 au fost internate la spitalul din  Sîngerei, 6 – la cel din Florești și 15– la Spitalul Municipal din Bălți.
 
 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"