NordNews
Avem ce spune

S-au pornit „kotovții” tineri?

Serviciul de Informații și Securitate (SIS), o instituție  care, posibil, din cauza specificului activității, iese destul de rar în ring, a anunțat la 23 august curent, printr-un comunicat de presă, că în urma valorificării informațiilor obținute de SIS:  „ …ofiţerii de informaţii, în cooperare cu reprezentanţii organelor de ocrotire a normelor de drept, au ridicat peste 31 mii de cartușe de diferit calibru, 19 grenade de modele diferite, 21 blocuri TNT (trotil), 12 încărcătoare pentru arme, 17 benzi cu/pentru cartușe, 2 mine antipersonal, 4 capse detonante ș.a.” E o știre care te marchează, dar și, în acelați timp, te nedumerește. Nu ne îndoim nici o clipă că ofițerii SIS –lui nostru  își câștigă onest pâinea, dar  nu ni se comunică dacă se știe destinația acestor muniții,  dacă au fost identificate și reținute persoanele implicate. Or, nu e de mirare prezența pe teritoriul R. Moldovei a acestei cantități de muniții, când ne gândim cel puțin la războiul din Ucraina sau la depozitele de armament din Transnistria. Oamenii cunosc bine că securitatea frontierelor lasă de dorit și la noi înflorește nu doar contrabanda cu țigări.
 
Ne pune în gardă și faptul că știrea a fost difuzată cu doar trei zile înainte de protestele anunțate de opiziția extraparlamentară pentru 26 august.
 
O fi vreo aluzie la cât de bine este înarmată opoziția sau numai știm ce să credem, când ne amintim de faimoasă operațiune de reținere a „kotovțîlor” din Bălți,  coordonată de numai puțin reputatul Gheorghe Cavcaliuc, pe atunci șef interimar al Inspectoratului General de Poliție. Atunci, au fost reținuți niște „kotovțî”, care au declarat în cadrul anchetei în fața camerelor de luat vederi că intenționau, nici mai mult nici mai puțin: „…să atace unitatea militară din Bălţi, Penitenciarul din Bălţi pentru a elibera 400 de deţinuţi, care urmau a fi implicaţi la atacarea Inspectoratului de poliţie şi a Unității de Carabinieri”. Ulterior, 7 din cei 13   „kotovțî” de la Bălți s-au ales, conform unui comunicat de presă al  Procuraturii Generale, cu o amendă de 10 mii de lei.
 
Acum, despre ce este vorba, totuși? Ca  să dormim liniștiți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"