NordNews
Avem ce spune

S-au săturat să fie „chiriași” în țara lor

Guvernul din Noua Zeelandă a luat hotărârea de a nu mai vinde locuințe străinilor, astfel pentru ca prețul imobilelor să fie mai accesibil pentru localnici. Excepție de la această regulă vor fi cetățenii din Singapore și Australia.
Reprezentanții Guvernului au declarat că s-au săturat să fie „chiriaşi” în țara lor, iar că această metodă ar putea crește cererea de cumpărare a caselor de către localnici.
Noi credem că piața caselor și fermelor din Noua Zeelandă ar trebui să fie decisă de cumpărătorii neo-zeelandezi, nu de cei de peste hotare. Măsura este în beneficiul neo-zeelandezilor care pun umărul la economia Noii Zeelande, plătesc taxe aici, au familii aici. Nu credem că este normal ca străinii bogați să ofere mai mult decât ei. Nu ar trebui să fim chiriași pe pământul nostru, a susținut David Parker, care deține mai multe protofolii în Guvern, printre care și pe cel pentru dezvoltare economică.
Potrivit statisticilor, doar un sfert dintre adulții din Noua Zeelandă sunt proprietarii caselor în care locuiesc. Datele autorităților arată că, în ultimii cinci ani, a crescut numărul celor care au rămas fără locuințe. De asemenea, potrivit unui raport al Economist, din 2017, arată că Noua Zeelandă are cele mai inaccesibile prețuri imobiliare din lume, transmite b1.r, citat de zugo.md.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"