NordNews
Avem ce spune

Salariile finilor viceprimarului de Bălți, Nicolai Grigorișin, au crescut ca pe drojdii

Salariul șefului Întreprinderii Municipale „Direcția Troleibuze Bălți”, Serghei Avramenco, care este și finul de cununie al viceprimarului, Nicolai Grigorișin, a crescut ca pe drojdii în ultimii ani. Mai mult, și venitul soției sale, Tatiana Avramenco, angajată a aceleeași întreprinderi, a crescut considerabil.
 Serghei Avramenco este mai bine de cinci ani șef la „Direcția Troleibuze Bălți”. Dacă în anul 2016  acesta a încasat un venit de 125 de mii de lei, în anul 2019 salariul său s-a majorat de două ori. Totodată, soția acestuia, Tatiana Avramenco, angajată în cadrul aceleași întreprinderi, a înregistrat în anul 2019 o creștere de circa 245 la sută la salariu, în comparație cu anul 2016. Aceasta se află în subordinea directă a inginerului-şef al întreprinderii, Victor Caliujnîi.
 Astfel, conform declarației de avere și interese personale pentru 2019, depusă la Autoritatea Națională de Integritate (ANI), Serghei Avramenco a indicat un venit de 213 mii de lei din salariul de director al Întreprinderii Municipale “Direcția Troleibuze Bălți”, în timp de ce soția sa a înregistrat un venit de 108 mii de lei.
În document mai este indicat că acesta are de rambursat doua credite, unul de 42 de mii de euro, contractat în 2019 cu dobânda de 12,5%, iar al doilea de 100 de mii de lei, contractat în 2017 cu dobânda de 12%.
Cu toate acestea, conform declarației depuse la 4 februarie 2020 la Autoritatea Națională de Integritate (ANI), funcționarul public nu are nici locuință și nici mașină.
La rândul său, soția acestuia, Tatiana, Avramenco, contabilă de profesie, angajată ca șef dispecerat de control la Întreprinderea Municipală “Direcția Troleibuze Bălți”, în declarația de avere și interese personale pentru  anii 2017 și 2018, depusă la Comisia Electorală Centrală (CEC), a raportat venituri de 163 de mii de lei. Tot din declarația de avere, aflăm că Tatiana Avramenco a luat un credit de 54 de mii de lei, contractat în anul 2016 cu dobânda de 12%, iar un an mai târziu, un credit de 45 de mii de lei cu o rată a dobânzii similară.
Soții Avramenco se contrazic în cifre. Potrivit declarației de avere și interese personale pentru anul 2017, depusă la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) pe data de 30 martie 2018, dar și declarației de avere pentru anul 2018,  depusă la ANI pe data de  martie 2019, Serghei Avramenco a câștigat cumulativ un salariu de 346 mii de lei, în timp ce în declarația de venit a soției, este trecută suma de 392 de mii lei.
În urma unei sesizări depuse de Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI la Autoritatea Națională de Integritate, în privința lui Avramenco Serghei a fost întocmit un proces-verbal prin care s-a inițiat controlul privind respectarea regimului juridic al conflictelor de interese.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mai jos, puteți vedea  grafic cum au evoluat ascensional salariile familiei Avramenco, începând cu anul 2016 și până în prezent.
Jurnaliștii de la  NordNews au încercat în repetate rânduri să vorbească cu Serghei Avramenco, însă funcționarul public a refuzat să ofere vreun comentariu și a închis de fiecare dată telefonul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"