NordNews
Avem ce spune

Salvatorii atenționează: „De la începutul anului au fost înregistrate 132 incendii din cauza utilizării necorespunzătoare a sobelor”

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a demarat Campania de prevenire a incendiilor în sectorul locativ în perioada rece a anului. Salvatorii au vizitat mai multe gospodării și au comunicat oamenilor despre necesitatea respectării regulilor antiincendiare. Pentru evitarea incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon, oamenii sunt îndemnați să verifice și să curățe sobele în mod corespunzător înainte de începerea sezonului rece.

Totodată este indicat ca persoanele să nu aprindă focul în sobe cu lichide ușor inflamabile, dar și să îndepărteze lucrurile ușor inflamabile din preajma instalațiilor de încălzit.

Mai mult, salvatorii atenționează gospodarii despre riscul intoxicațiilor cu monoxid de carbon. Cetățenii sunt rugați să stingă focul din sobă pe parcursul nopții pentru a evita incendiile și intoxicațiile. Pentru siguranța minorilor, maturii nu trebuie să lase copiii nesupravegheați în casă cu focul aprins în sobă.

Potrivit IGSU de la începutul anului 2020 au fost înregistrate 132 incendii care au la bază nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor și utilizarea necorespunzătoare a sobelor și a coșurilor de fum, iar în perioada lunilor septembrie –octombrie 14 persoane au primit intoxicații cu monoxid de carbon.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"