NordNews
Avem ce spune

Salvatorii IGSU au beneficiat de echipamente noi pentru scafandrieri

Angajații Inspectratul General pentru Situații de Urgență au beneficiat de 7 seturi de costume de scafandrieri și aparate de respirat pentru realizarea misiunilor subacvatice. Achiziția a fost posibilă în urma implementării Proiectului de consolidare a serviciului de scafandrieri al IGSU, pornind de la solicitarea  exprimată de Inspectorat  către Agenția de profil RoAid.

Programul se concentrează pe întărirea factorului uman și mărirea bazei logistice în vederea diminuării timpului de reacție la misiunile specifice de salvare din și sub apă, aducerea forțelor  de intervenție mai aproape de locul accidentului, dar și crearea unor unități eficiente de gestionarea a situațiilor de urgență.

Odată echipat corespunzător, personalul de salvatori din cadrul subdiviziunilor își vor asuma misiuni de salvare a oamenilor, iar numărul acestora ar putea crește  cu fiecare an. Echipamentele achiziționate în cadrul proiectului urmează să ajungă în Direcțiile situații excepționale Orhei și Soroca, iar salvatorii din subdiviziuni vor interveni în operațiuni de salvare în bazinele acvatice din zonă.

Totodată în baza proiectului scafandrierii vor beneficia de instruire pentru a dobândi abilități  de identificare, recunoaștere, extragere  și salvare de sub apă a sinistraților, dar și se va operaționaliza în două unități de salvatori serviciul de scafandri pentru executarea misiunilor de salvare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"