NordNews
Avem ce spune

Salvatorii îi îndeamnă pe șoferi să fie precauți în următoarele zile

Salvatorii îi îndeamnă pe cei care se vor porni la drumuri lungi în următoarele două zile să-și ia provizii, hrană și băuturi calde, și să-și încarce bateriile la telefon, în contextul în care a fost anunțată alerta de Cod galben de condiții complicate ale vremii, scrie tv8.md.
„Autoritățile îndeamnă ca bateria telefonului să fie încărcată pentru a apela după ajutor în caz de necesitate. Conducătorii auto sunt atenționați repetat să-și echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului rece, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip și lanțuri. Mai mult, în perioada rece a anului oamenii sunt rugați să respecte cu strictețe normele antiincendiare. Pentru a evita producerea situațiilor excepționale pompierii recomandă ca sobele de încălzit să fie exploatate corespunzător, la fel și aparatele electrice de încălzit. În caz de situații de risc cetățenii sunt rugați să apeleze Serviciul Unic de Urgență 112”, se menționează într-un comunicat al IGSU.
Meteorologii au emis astăzi Cod galben de condiții complicate a vremii pentru zilele de joi și vineri. Potrivit avertizării, în perioada menționată pe teritoriul țării se prevăd condiții meteo complicate: ninsori puternice, lapoviță și troiene.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"