NordNews
Avem ce spune

Sâmbătă vom dormi cu o oră mai puțin, revenim la ora de vară

România va trece din nou la ora de vară în noaptea de sâmbătă spre duminică, 31 martie 2019, când ora 03:00 va deveni ora 04:00. Duminica aceasta este singura zi din an cu 23 de ore, fiind asfel cea mai scurtă zi a lui 2019.
În fiecare an, în ultima duminică a lunii martie, se face trecerea la ora de vară, moment în care ceasurile se vor da înainte în acelaşi timp în toate ţările Uniunii Europene.

Această practică poate să nu mai dureze mult deoarece Parlamentul European a decis zilele trecute ca până în 2021 să se renunţe la obligativitatea trecerii la ora de vară. Fiecare ţară urmează să decidă până atunci dacă va renunţa sau nu la această practică care durează din timpul Primului Război Mondial. Ora de vară a fost introdusă atunci cu scopul de a economisi energia în baza unei propuneri făcută încă din 1895, de entomologul neozeelandez George Vernon Hudson.
România a adoptat trecerea la ora de vară în 1932, modificare care s-a păstrat până în prezent, cu o perioadă de suspendare între 1943 – 1979.
De-a lungul timpului, medicii au atras atenţia asupra dezechilibrelor care se produc la nivelul sănătăţii oamenilor, în special la nivel psihic şi psihologic, pe fondul trecerii la ora de vară.
Din acest motiv, unele state, precum Islanda sau Rusia au renunţat în timp să o mai folosească, pentru a nu mai stresa cetăţenii.
Nu se ştie când şi dacă România va renunţa la ora de vară, până atunci nu uitaţi ca sâmbătă spre duminică, 31 martie 2019, să vă daţi ceasurile cu o oră înainte.

 
Sursa: descopera.ro 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"