NordNews
Avem ce spune

Samovolnicie la Drepcăuți. Primarul degrevat al satului a deposedat mai mulți oameni de recoltă

Un grup de cotași din satul Drepcăuți, raionul Briceni, au fost nevoiți să-și apere roadastrânsă în acest an. Incidentul s-a produs joi seara, după ce primarul degrevat, Ghenadie Ioxa, a spart, în mod abuziv, lacătele depozitului arendat de „Farm Agro Prim”, companie care are un contract de colaborare cu SRL „Drebozaci”, în gestiunea căreia sunt loturile de teren ale peste o mie de țărani.

La fața locului s-a deplasat și un grup de polițiști din orașul Briceni.

Un grup de cotași din satul Drepcăuți, raionul Briceni, au fost nevoiți să-și apere roadastrânsă în acest an. Incidentul s-a produs joi seara, după ce primarul degrevat, Ghenadie Ioxa, a spart, în mod abuziv, lacătele depozitului arendat de „Farm Agro Prim”, companie care are un contract de colaborare cu SRL „Drebozaci”,  în gestiunea căreia sunt loturile de teren ale peste o mie de țărani.

La fața locului s-a deplasat și un grup de polițiști din orașul Briceni.

Pe adresa redacției Nordnews au fost expediate mai multe imagini video în care se vede cum Ioxa agită spiritele. Potrivit martorilor, el ar fi recurs la acest gest garantânt foștilor cotași ai SRL „Drebozaci”  plata pentru  paguba suferită anterior.

Deranjați de tupeul primarului, cotașii de la SRL „Drebozaci” l-au luat la huiduit. Mai mult, la miez de noapte, a venit și executorul judecătoresc, care  nici el nu a scăpat de furia mulțimii.

Banditul, banditul, badit! El râde, bandiți și hoți! Ce banditu, ieși afară și vorbește cu lumea, acum ieși și vorbește cu lumea, banditule!”

„Trebuia să vină și să ia grâu când le-a dat, dar nu o venit noapte și fură, a venit și face râs din munca omului. Rușine și soviste nu ai!”

„A venit în sat străin, cât va dat pentru a vă vânde?”

Ghenadie Ioxa, împreună cu câțiva cotași de-ai săi, au ridicat abuziv aproape 200 de tone de grâu, aducând un prejudiciu de peste 400 de mii de lei.

„Ioxa, personal, a spart lacătul la ușă, împreună cu Gherman Andrei -inițiatorul procesului de insolvabilitate. Gherman a spus că compensează prejudiciul cauzat în cadrul dosarului penal, trebuie să fie făcut de procurori, judecători emiși, decizii, care prejudiciu și cine este vinovat. Ei au dat buzna în depozit străin, care aparține la „Farm Agro Prim”, – a spus Andrei Botnari, jurist „Farm Agro Prim”.

Recent, la comanda lui Ghenadie Ioxa, care de ani buni încearcă să acapareze în mod fraudulos aproape 900 de ha de pământ, a fost creat un dosar penal pe numele companiei „Drebozaci”. TotIoxa este cel care l-a atacat verbal pejurnalistulportalului nordnews.md, DumitruPelinîntimpceacestadocumenta un subiectprivindtentativelealesului local de a deposeda un investitorstrăin de câtevaloturi de terenagricol, printr-un posibilatac raider.

„Șeful Partidului Democrat a spus drept, voi sunteți televiziunea bandiților. Dumneavoastră, ce aveți cu domnul Plahotniuc? Eu cu domnul Plahotniuc nu am, dar confirm că el este om hâtru și a spus drept”, – a spus Ghenadie Ioxa.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"