NordNews
Avem ce spune

Samsung ar putea pierde cursa pentru primul telefon cu ecran flexibil

Samsung vorbeşte de mult despre display-uri flexibile şi dispozitive pliabile, însă în ultimii ani, inovaţiile în această direcţie au venit mai degrabă din China. Lenovo a prezentat de mai multe ori prototipuri de acest gen, în timp ce ZTE a adus pe piaţă Axon M, un telefon pliabil cu două ecrane. Huawei ar putea fi însă compania care reuşeşte să lanseze primul smartphone cu ecran pliabil, într-o serie limitată, scrie go4it.ro

Conform Nikkei, Huawei a găsit un nou partener pentru display-uri OLED flexibile, producătorul chinez de componente BOE (Beijing Oriental Electronics). Compania ar putea realiza o serie limitată de astfel de display-uri, pe care Huawei le va folosi pentru dezvoltarea unei game exclusiviste de dispozitive. În trecut, Huawei s-a grăbit să aducă pe piaţă dispozitive echipate cu noi tehnologii pe care alţi concurenţi le-ar fi putut avea, precum ecrane protejate cu safir sau tehnologia Force Touch.

Nu este clar însă cum va arăta şi cum va funcţiona încă un astfel de dispozitiv. Multe zvonuri legate de telefonul de la Samsung sugerează un hibrid între un telefon şi o tabletă, în timp ce altele prezintă doar un telefon foarte lung, care poate fi pliat la jumătate. De asemenea, nu ştim cum vor evolua interfeţele sistemelor de operare mobile pentru a oferi o experienţă de utilizare cât mai bună pe un asemenea display.

BOE a evoluat mult în ultimii ani, prezentând tehnologiile sale în materie de ecrane OLED la diverse show-uri de tehnologie. De altfel, compania va produce display-uri LCD inclusiv pentru iPhone-urile de la Apple, pentru a suplini producţia altor companii partenere precum LG Display.

De altfel, multe companii probabil că aşteaptă ca cineva să facă primul pas, pentru a putea beneficia de pe urma feedback-ului pe care un astfel de dispozitiv îl va atrage. Astfel, abia de la generaţiile 2 sau 3 vom vedea dispozitive pliabile cu adevărat bune, primele urmând a fi generaţii de sacrificiu, care vor impresiona mai mult prin design decât prin capabilităţi. Probabil că Samsung nu se va supăra aşa tare dacă Huawei va accelera producţia unui astfel de dispozitiv în aceste condiţii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"