Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a anunțat astăzi, că va solicita Curții Constituționale să constate circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului.

„Așa cum prevede Constituția, am avut consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare în legătură cu situația politică din țară. Parlamentul a eșuat să aleagă un Guvern din două încercări și după 45 de zile, de la prima solicitare de învestitură au trecut mai mult de trei luni. Consider că sunt întrunite circumstanțele legale pentru dizolvarea Parlamentului”, a declarat Sandu.
Totodată, șefa statului a menționat că mai mulți politicieni se opun alegerilor anticipate, iar deputații lucrează împotriva cetățenilor.
„În ultimele trei luni, acești deputați, au luat decizii în interes propriu. S-au scumpit în mai multe rânduri motorina și benzina, parlamentul protejând în continuare Consiliul Concurenței, au crescut prețurile la cele mai solicitate medicamente, nu s-au planificat bani pentru achiziționarea vaccinurilor”, a subliniat Maia Sandu.