NordNews
Avem ce spune

Sânge de campion! Rezultatul fantastic obținut de Mick Schumacher la volanul Ferrari

Mick Schumacher, fiul septuplului campion mondial german de Formula 1 Michael Schumacher, a reuşit al doilea timp în testele desfăşurate marţi pe circuitul din Sakhirdin Bahrain, în care a efectuat 56 de tururi (303 km) la volanul unui monopost Ferrari 2019, scrie digisport.md.
Cel mai bun timp al său a fost de 1 min. 29.976 sec, obţinut sub privirile mamei sale Corinna şi a bunicii sale, pilotul de 20 de ani, fiind devansat doar de olandezul Max Verstappen (Red Bull) – 1 min. 29.379 sec.
Mick Schumacher: „M-am simțit ca acasă!”
„Am apreciat această zi. Am avut impresia că sunt la mine în garaj încă din primul moment, cu multă lume care mă cunoaşte de când eram mic. M-am simțit ca acasă”, a comentat Schumacher jr. într-un comunicat dat publicităţii de scuderia Ferrari.
„SF90 este incredibilă din cauza forţei sale, dar ea este şi suplă de pilotat, iar din acest motiv m-am simţit foarte bine. Am fost impresionat de puterea de frânare a unui monopost de Formula 1. Mi s-a părut că pot frâna din ce în ce mai târziu, iar maşina intra în viraj oricum”, a adăugat el.
Campion european de Formula 3 în sezonul trecut, Mick Schumacher şi-a făcut debutul în Formula 2 la sfârşitul săptămânii trecute, pe aceeaşi pistă din Bahrain, clasându-se pe locurile 8 şi 6 în cele două curse la care a participat.
Tânărul pilot, al cărui tată a câştigat Marele Premiu al Bahrainului pe 4 aprilie 2004, după ce a luat startul din pole position, urmează să testeze azi un monopost al echipei Alfa Romeo (fostă Sauber), motorizată de Ferrari.
Mick Schumacher a avut marţi prima sa experienţă adevărată într-o maşină de Formula 1 modernă, după ce a mai pilotat anterior monopostul cu care tatăl său a câştigat, în 1994, titlul de campion mondial cu Benetton pe circuitul de la Spa-Francorchamps, înaintea Marelui Premiu al Belgiei din 2017.
Mick Schumacher are 20 de ani
Michael Schumacher, care nu a mai avut nicio apariţie publică după accidentul de schi suferit în decembrie 2013, deţine în continuare recordul de victorii în Formula 1, cu 91 de Mari Premii câştigate.
El a cucerit în total şapte titluri de campion mondial, cinci dintre ele alături de Ferrari, între 2000 şi 2004. Schumacher senior s-a despărţit de scuderia italiană în 2006, când s-a retras din activitate, revenind apoi în competiţie alături de Mercedes, între 2010 şi 2012, fără vreun să înregistreze însă nicio victorie.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"