NordNews
Avem ce spune

Șantajat de Gazprom, Kazahstanul a făcut un pas înapoi. Nu va livra gaze pentru R. Moldova

Republica Moldova ar fi avut o propunere din partea Kazahstanului de a livra gaze naturale. Anunțul a fost făcut de bloggerul Dumitru Ciorici, care face referire la sursele sale de încredere, transmite Știri.md.

„O echipă de negociatori din Kazahstan a încercat să abordeze reprezentanți din Guvernul Republicii Moldova cu scopul de a vinde gaz în condiții favorabile. Ulterior, aceștia au fost contactați de Moscova și au dispărut. Șantajul Gazprom e pe toate fronturile”, a scris Ciorici pe canalul său de Telegram.

Vă amintim că, astăzi, 27 octombrie, la Sankt Petersburg se reiau negocierile cu Gazprom.

Vicepremierul Andrei Spînu se va afla în Rusia, acesta urmează să poarte discuții cu șeful concernului rus, Alexei Miller.

De câteva săptămâni, Republica Moldova nu reușește să încheie cu Gazprom un contract nou. Condițiile impuse de partea rusă este achitarea datoriei istorice a malului drept, care se ridică la 700 milioane de dolari dar și slăbirea relațiilor cu UE.

Între timp, compania de stat „Energocom” a cumpărat două milioane de metri cubi de gaz natural din surse alternative. Gazul a fost cumpărat din Polonia și Olanda.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"