NordNews
Avem ce spune

Săptămâna trecută s-au înregistrat circa 100 de cazuri de gripă

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a anunțat că săptămâna trecută s-au înregistrat 95 de cazuri de gripă sezonieră și 11 007 cazuri de infecții respiratorii acute.

Potrivit ANSP, cele mai multe cazuri de gripă – 72 au fost înregistrate în Chișinău, urmat de Căușeni și Taraclia – câte 4 cazuri, Bălți, Ialoveni și Comrat – câte 3 cazuri, Cahul, Orhei, Rezina și Strășeni – câte 1 caz. Cazuri de deces de gripă nu s-au înregistrat, în perioada menționată.

În același răstimp, numărul virozelor a scăzut cu 4,7% față de săptămâna precedentă, fiind înregistrate 11 007 de cazuri, inclusiv în municipiul Chișinău 4131 de cazuri (36%). Din numărul total de bolnavi cu infecții respiratorii, 59% sunt copii de până la 14 ani.

De la începutul lunii octombrie și până în prezent s-au înregistrat 1707 cazuri de gripă și  215 095 de cazuri de infecții respiratorii acute.

Specialiștii ANSP recomandă populației să respecte măsurile de profilaxie pentru a evita îmbolnăvirile și prelungirea filtrului sanitar de dimineață în instituțiile de educație timpurie.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"