NordNews
Avem ce spune

”Săptămânile următoare” vor fi dificile în ceea ce priveşte vaccinarea în UE

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a avertizat joi că ”săptămânile următoare” vor fi ”dificile în ceea ce priveşte vaccinarea”, declaraţie făcută la încheierea unui summit cu liderii Celor 27 consacrat pandemiei de coronavirus, relatează agerpres.ro.

”Situaţia actuală este dificilă”, a afirmat Charles Michel, într-un moment în care campaniile de vaccinare în UE se confruntă cu dificultăţi. ”Dar aş dori să transmit un mesaj de optimism (…) Avem mijloacele necesare pentru a ne asigura că UE joacă un rol cheie în (…) ieşirea din această criză în următoarele luni”, a adăugat el.

Liderii UE au cerut joi să ”se menţină restricţii ferme”, accelerând în acelaşi timp campaniile de vaccinare pentru a face faţă ”provocărilor suplimentare” reprezentate de răspândirea unor tulpini mai contagioase ale coronavirusului.

”Situaţia epidemiologică rămâne gravă, iar noile tulpini reprezintă provocări suplimentare. Prin urmare, trebuie să menţinem restricţii ferme în timp ce ne intensificăm eforturile pentru a accelera furnizarea de vaccinuri”, au declarat şefii de stat şi de guvern din UE, potrivit unui comunicat difuzat la încheierea unui summit care a avut loc în format de videoconferinţă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"