NordNews
Avem ce spune

Șarov, despre cursa pentru funcția de rector al USM: Universitatea merită un altfel de viitor, un viitor în care este lider

Igor Șarov susține că participarea sa în cursa pentru funcția de rector al Universității de Stat din Moldova (USM), se bazează pe dorința sa sinceră de a relansa universitatea. Declarația este făcută de Șarov cu o zi înainte de turul II, care va decide cine va conduce USM în următorii 5 ani, scrie deschide.md

„Mâine este o zi importantă pentru Universitatea de Stat din Moldova. O zi care va marca următorii 5 ani, pentru că este o alegere între existență sau dezvoltare. Fiecare dintre noi suntem suma experiențelor pe care le-am trăit, a oamenilor pe care i-am întâlnit în calea vieții și care ne-au influențat formarea, a cărților citite și a dezbaterilor în care ne-am confruntat viziunile și ideile. În multe dintre cazuri a fost vorba de alegerea pe care am făcut-o fie pe cont propriu, fie încredințându-ne în personalitatea, onestitatea, priceperea celor care ne-au inspirat o decizie sau alta. Participarea mea în acest concurs a fost o decizie asumată și responsabilă pentru că încrederea profesorilor și a studenților dictează așteptări foarte mari. Alegerea de a-mi asuma această responsabilitate se bazează pe competență, experiență, dar cel mai important – pe dorința sinceră și convingerea hotărâtă de relansare a Universității noastre, pentru a redeveni – stindardul învățământului superior din Republica Moldova”, scrie Șarov pe pagina sa de Facebook.
Ex-ministrul Educației este convins că studiile, cercetările, experiența lui de până acum, l-au făcut să înțeleagă sigur când să-și asume această responabilitate, lucru confirmat și de elevii și profesorii cu care a discutat Șarov în perioada concursului.
„Știu sigur cum și am o viziune clară privind modernizarea Universității de Stat din Moldova, care are tot potențialul pentru a deveni o universitate lider în regiune. Studiile, arhivele cercetate, lucrările științifice, dar și experiența de viață și profesională m-au făcut să știu sigur când trebuie să fac o alegere sau să-mi asum responsabilitatea. Confirmarea a venit chiar din discuțiile și întâlnirile pe care le-am avut în această perioadă de concurs, pentru că, comunicarea cu profesorii și studenții mi-au relevat dorința Dumneavoastră de a fi alături și de a contribui împreună, fiind conștienți de necesitatea schimbărilor care se impun spre binele Universității”, menționează Șarov.
În același timp, candidatul pentru funcția de rector al USM, conluzionează că oricine va câștiga acest concurs, este clar că universitatea merită un altfel de viitor.
„Acest lucru mă onorează și mă responsabilizează în egală măsură, pentru că – vorba lui Nicolae Iorga – Încrederea nu ți-o pierzi decât o dată. Ori, pentru mine încrederea este principala virtute umană. Oricine va câștiga această alegere, Universitatea de Stat din Moldova merită un altfel de viitor, un viitor în care USM este lider!”, a conchis Șarov.

 

Amintim că în prima etapă a concursului pentru funcţia de rector al Universităţii de Stat din Moldova Igor Șarov a luat cele mai multe voturi. A două etapă are loc mâine, 16 noiembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"