NordNews
Avem ce spune

Șase persoane, trimise în judecată pentru încălcarea inviolabilității vieții personale și familiale a unui judecător

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a terminat urmărirea penală și a trimis în judecată dosarul de învinuire a șase bărbați pentru culegerea ilegală a informaţiilor care țin de viața personală a unui judecător care activează în Chișinău.

Urmărirea penală a fost exercitată de către procurorii PCCOCS, cu susținerea operativă a ofițerilor Serviciului de Informații și Securitate (SIS).

Potrivit oamenilor legii, informația despre viața privată și profesională a judecătorului a fost colectată fără consimţământul persoanei, cu utilizarea mijloacelor tehnice speciale destinate obţinerii ascunse a informaţiei. Datele au fost colectate în perioada lunii aprilie a anului 2021 și ar avea anumite corelări cu activitatea persoanei cu demnitate publică pe anumite procese pe care le-a avut în gestiune.

Cei șase sunt bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, iar unul din ei a fost anterior condamnat și și-a ispășit pedeapsa pentru alt gen de infracțiune. Printre inculpați, sunt și persoane care au cooperat cu autoritatea de investigație și au dezvăluit modul în care a fost comisă fapta. Față de toate șase persoane au fost aplicate măsuri preventive sub forma de obligare de nepărăsire a țării.

Potrivit legii, încălcarea inviolabilităţii vieţii personale se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 37.500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de de până la 240 de ore.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"