NordNews
Avem ce spune

Șase sate din raionul Rîșcani vor beneficia de apă potabilă la robinet

Șase sate din raionul Râșcani vor beneficia de 19,6 km de rețele de distribuție a apei potabile și de 40 km de rețele de canalizare. De asemenea, va fi construită o conductă magistrală cu o lungime de 26 de km.
Totodată, în cadrul acestui proiect, în cele șase sate vor fi construite 3 stații de epurare a apelor uzate, 1 stație de tratare a apei potabile și 1 stație de pompare pentru 28 de localități din raionul Râșcani. Circa 23.500 de locuitori ai raionului Râșcani vor fi beneficiarii proiectului, a cărui valoare estimativă se cifrează la 3,5 milioane de euro.
Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în localitățile Păscăuți, Dămășcani, Proscureni, Gălășeni, Mălăiești și Hiliuți, raionul Râșcani” este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).
 
 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"