NordNews
Avem ce spune

Satârul Satirei // Dă-i nas lui Ivan…

Gurile rele, dar bine informate, vorbesc despre planurile grandioase ale președintelui Vladimir Putin de cucerire a unor noi suprafețe maritime. După ce FSB-ul rusesc a atacat și a sechestrat  navele militare ucrainene în strâmtoarea Kerci, Kremlinul le-a dat de înțeles nu numai liderilor de la Kiev, dar și celor de la Bruxelles și Washington că de amu și în vecii vecilor Marea Azov este un jakuzzi în care se vor scălda în pielea goală doar rușii. Înaripat că europenii și amicul său Trump și-au exprimat doar ingrijorarea ordinară față de obrăznicia ordinară a Rusiei, Putin s-a gândit că ar fi bine să se așeze în fund pe malul Gibraltarului cu o mică dar voinică oaste și să permită circulația prin strâmtoare după bunul lui plac: pe ăsta îl las să treacă în Atlantic, dar ăstuia nu-i permit să intre în Mediterană. Și dacă cineva (nemulțumit) va încearca să mornăie, atunci imediat va răsuna comanda:„Davi ego, ble.di”.
Aceleași guri rele, dar atotștiutoare, spun că Vladimir Vladimirovici se gândea inițial, ca și Petru I, la Bosfor și Dardanele, dar a renunțat, că Erdogan amu-i mare drug.
Ar fi cazul ca europenii să coboare pentru un timp din confortul lor parfumat și să-i întrebe pe mult pătimiții români ce au ei în vedere, când zic: Dacă-i dai nas lui Ivan, el se suie și pe divan.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"