NordNews
Avem ce spune

Satârul satirei // „Idioți utili” sau servanți ai lui Plahotniuc?

Vin alegerile, sunt elaborate scenarii electorale, sofisticate sau nu prea, apar în arenă actorii, mai toți expirați. De curând, și-a anunțat intenția de a participa la alegerile parlamentare și Blocul Electoral „Convenția euro-unionistă”, care îi are în frunte pe Anatol Țăranu, Vitalia Pavlicenco și Valentin Dolganiuc. În emisiunea Nataliei Morari din 28.11, 2018 dumnealor s-au erijat în  salvatori ai națiunii, considerând că sunt o forță care poate să asigure victoria dreptei europene  și a unioniștilor.
Nu e treaba noastră să judecăm câte/care partide, blocuri și candidați urmează să participe la alegeri și care nu, dar, în calitate de alegători care ne pasă de ce va și cu țara asta nenorocită după 24 februarie, n-avem cum să nu ne exprimăm nedumeririle.
Liderii nou-nouței Convenții…au practicat la emisiune un discurs motivațional confuz, incoerent. Anatol Țăranu a remarcat că decizia de a edifica acestă structură a venit după analize minuțioase și sondaje, dar mai ales pentru că Blocul “ACUM” nu reprezintă întreaga dreaptă euro-unionistă. A și invocat un argument de la frontiera cu absurdul: firește, PAS și DA vor pierde voturi, dar ele vor veni la Convenție… și astfel, în totalitate, dreapta europeană va deveni o forță de temut în viitorul parlament.  A mai precizat că vor face alianță cu „ACUM” doar în parlament.
Vitalia Pavlienco, personaj politic cunoscut prin incapacitatea de a face alianțe elcectorale, PNL-ul dumneaei obținând de fiecare date rezultate infime în alegerile de tot felul, a declarat că s-au purtat negocieri cu „ACUM”, dar dialogul a eșuat, de unde și vor fi două blocuri electorale ale dreptei în parlamentare. Vitalia Pavlicenco a găsit insecte în blana electorală a Maiei Sandu, acuzând–o că aceasta s-a pronunțat pentru intrarea în NATO, dar n-a spus nimic despre iminența Unirii. Cândva, un om foarte apropiat celui care era cel mai tare român din epocă, iar acum-cel mai crunt antiromân – Iurie Roșca, Valentin Dolganiuc a precizat că a purtat în cap vreme de  doi ani ideea acestei Convenții euro-unioniste, analizând nopțile sub microscop raportul forțelor politice de la noi și, așa cum Blocul „ACUM” nu  îi reprezintă integral pe unioniști, ei vor repara acest lucru. La întrebarea moderatoarei, ce se va întâmpla însă când Convenția…, care în format de bloc electoral trebuie să obțină cel puțin 8% din voturi, ar putea să nu treacă pragul electoral, Dolganiuc a răspuns senin ca un cer de primăvară că atunci spre PAS și DA vor merge o treime din voturile exprimate pentru Convenție…
În cadrul aceleiași emisiuni, Anatol Țăranu a declarat că „Convenția euro-unionistă” este gata să facă alianță cu orice partid care va fi de acord cu programul blocului, inclusiv cu PD. Speriat parcă de reacțiile apărute în presă, Anatol Țăranu a încercat să repare  povestea și a precizat că a făcut intenționat acestă declarație, pentru  face publicitate electorală Convenției: „În condițiile când Convenția euro-unionistă nu dispune de posibilități mari de a face cunoscut publicului larg însăși faptul apariției sale pe scena politică, am recurs la o nevinovată tehnologie de relaționare informațională”.
Păi, cum se poate, domnilor lideri ai Convenției…, ca la vârstar dvstră politică să comiteți asemenea gafe nepermise, de începători membri.
Experiența electoralelor din ultimele decenii arată că structurile care apar ca ciupercile cu câteva luni înainte de alegeri au șanse neserioase de izbândă… De undeși ne întrebăm: sunt aceste personaje“idioți utili”sau, servanți cu voie sau fără voie, ai lui Plahotniuc? Răspunsul îl vom afla abia după 24 februarie, dar mă tem că va fi târziu pentru a “salva țara”.

Cmentariile sunt închise

"
"