NordNews
Avem ce spune

Satul Bălceana, raionul Hîncești a fost scos din regimul de carantină

Satul Bălceana din raionul Hîncești a fost scos, astăzi din regimul de carantină. Trei localități rămân în regim de carantină: mun. Soroca, orașul Ștefan Vodă și satul Carahasani (Ștefan Vodă).

Primarul satului, Iurie Păsat, și-a exprimat recunoștința față de locuitori și față de cei care au ajutat primăria în momentele grele: „Nimeni nu a fost pregătit”, se arată în buletinul informativ emis de Păsat, informează unimedia.info
Acesta a spus că regimul strict de izolare a fost eficient și consideră că poate fi un exemplu bun pentru toată țara pentru modul în care s-a descurcat localitatea în plină criză epidemiologică.
Astăzi, primăria satului Bălceana a trimis un demers Consiliului Raional pentru Situații excepționale prin care solicită scoaterea regimului de carantină, întrucât nu a fost raportat niciun caz nou de infectare cu Covid-19 din 25 martie.
Potrivit primarului, la momentul instituirii carantinei în sat se numărau 46 de persoane suspecte, dar la majoritatea dintre ei le-a expirat termenul fără să se confirme suspiciunile.
Localitatea a fost plasată în carantină odată cu satul vecin, Sofia, începând cu data de 16 martie, a doua zi după alegerile parlamentare noi din raionul Hîncești, care au avut loc în detrimentul faptului că în Bălceana deja se confirmase un caz de infecție cu noul coronavirus.
Tot din Bălceana este originară și prima victimă a virusului Covid-19 care a decedat pe 18 martie 2020.
Militarii Armatei Naționale sunt implicați în menținerea regimului de carantină, patrularea locurilor publice și în organizarea proceselor la Centrul COVID-19.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"