NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Scandal la ședința Consiliului Municipal Bălți în săptămâna patimilor

Ședință Consilului Municipal Bălți, din 23 aprilie, s-a încheiat cu boicot. Acesta a fost provocat de unii consilierii ai fracțiunii „Pentru dezvolatarea Bălțului” care ar reprezenta interesele Partidului Democrat. Ei și-au argumentat nemulțumirea față de unele întrebări suplimentarea  care urmau să fie incluse în ordinea de zi a ședinței.

Mai exact aleșii locali nu au fost de acord cu proiectul de decizie ce privește majorarea ajutorului material pentru veteranii, care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial cu până la 10 mii de lei.

 Primarul de Bălți, Nicolie Grigorișin, e de o altă părere. El spune că motivul principal al boicotului nu este majorarea ajutoarelor pentru veternai de 9 mai sau  renovarea taberei „Olimpieț”, chestiuni care urmau să fie incluse pe ordinea de zi  ci  aprobarea  Contractului de împrumut dintre ÎM „Direcţia Troleibuze din Bălţi”, în calitate de împrumutat, şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare („BERD”) . Împrumutul se va acorda în suma totală de până la 2 500 000 (două miloane cinci sute mii) de euro pentru un termen de 12 ani pentru achiziționarea de troleibuze noi .

Potrivit Elenei Grițco, consilier municipal Bălți, din partea Partidului Nostru, colegii ei din fracțiunea „Pentru dezvolatarea Bălțului”, au baicotat ședința în mod intenționat.

„Ei au boicotat ședința și au iești din sală, precum că motivul ar fi refuzul de a acorda veteranilor 10.000 de lei, dar ieri din contra inițiativa aceasta a fost susținută. Ei probabil au avut intenția special de a rupe ședința de astăzi, dar care este motivul habar nu am. Până la urmă nu a fost aprobată ordinea de zi.”, a preciazat Elena Grițco.

Pavel Buceațchi, consilierul municipal care face parte din fracțiunea   „Pentru dezvolatarea Bălțului ” , și care nu a părăsit sala de ședințe, a spus că nu comentează decizia luată de colegii săi.

La ședințele  Consiliului Municipal Bălți  paarticipă și iau decizii 31 de consilieri, dintre care 13 fac parte din fracțiunea „Partidul Nostru”, 4 din fracțiunea „Pro-europeană” și 14 din fracțiunea „Pentru dezvolatarea Bălțului”.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"