NordNews
Avem ce spune

Scandalul anabolizantelor „diplomatice”. Ce spune Neguță, întrebat dacă se va prezenta la audieri

Fostul ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguță, spune că se va prezenta la audieri în cadrul dosarului privind anabolizantele descoperite într-o mașină a Ambasadei, transmite jurnal.md. 

Diplomatul a fost citat în calitate de bănuit în acest dosar de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

Solicitat de Jurnal TV, Andrei Neguță a confirmat că se va prezenta la audieri.

„Desigur, dau în primire ambasada și mă pregătesc să revin acasă”, a menționat fostul ambasador.

Amintim că, la începutul acestei luni, într-un microbuz cu numere diplomatice 147D086, ale Ambasadei RM în Rusia, au fost depistat circa 360 de kg de anabolizante, care ar valora peste 100.000 de euro. Peste cinci zile, ambasadorul Andrei Neguța a fost rechemat.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat că, potrivit verificărilor documentației interne, autoturismul vizat se afla într-o misiune de serviciu pe ruta Moscova – Chișinău – Moscova, în perioada 2-5 decembrie 2020, în baza unei solicitări adresate MAEIE din partea Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, în vederea transmiterii la Chișinău a poștei diplomatice curente.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"