NordNews
Avem ce spune

Scenarii de action politic, ca la Hollywood

Țin să spun de la bun început un lucru pe care mulți ar vrea să-l verbalizeze, dar puțini se încumetă. Dacă s-ar osteni Divinitatea să lumineze mintea lui Vlad Plahotniuc, să-i canalizeze energiile și eforturile în a face bine acestui trist norod basarabean, apoi, sunt sigur că, în scurt timp, am trăi nu mai rău ca cei din Elveția, de exemplu. Spun asta pentru că nu e suficient doar să-l demonizezi la nesfârșit pe acest actor politic, trebuie să-i recunoaștem înzestrarea și capacitățile pe care, din păcate, le utilizează împotriva noastră, a tuturora. Gata, am terminat cu reverențele.
În ultimul timp, se vehiculează ideea că magnificul Renato Usatîi s-ar putea întoarce până în toamnă în R. Moldova, iar justiția noastră, onestă și dură cum o cunoaștem, îi va ierta toate păcatele politice făcute cu voie sau fără voie. Veridicitatea acestui zvon este alimentată și de aparițiile la televizor, prin skype, bineînțeles, ale protagonistului Partidului Nostru, care anunță cu multă încredere apropiata sa reintrare pe cai albi în politica țării dintre râuri. Eu aș vrea să cred în acest scenariu, întrucât nu sufăr încă de amnezie, de unde și îmi amintesc de povestea cu suspendarea Partidului Nostru de la Parlamentarele din 2014, de revenirea triumfală a acestei formațiuni la alegerile locale din 2015, de necorespunderea vârstei lui Renato Usatîi pentru participarea la prezidențialele din 2016… Dar mai ales de faptul că anume ortacii lui Usatîi împreună cu cei ai lui Palhotniuc au făcut mult pentru ca Dodon să devină președinte, degeaba, cum s-a dovedit. Așa că, la parlamentarele din toamnă, ne-am putea aștepta la niște scenarii de action electoral, pe care ar fi geloși Spielberg, Coppola, Tarantino și alți regizori celebri de la  Holywood. Nu aș vrea să fiu profet în țara mea, dar Vlad Plahotniuc rămâne a fi un mare scenarist și regizor politic, mobilat, se pare, de alte aspirații decât a face bine acestor oameni pe retina memoriei cărora riscă să rămână drept un om nedemn.
P.S. Faptul că Nicolai Grigorișin a câștigat fotoliul de primar de Bălți din prima și că aceste alegeri au fost validate este, după noi, o probă elocventă a existenței unor scenarii sofisticate pentru parlamentarele din toamnă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"