Scindare în Blocul Politic ACUM la Bălți. Arina Spătaru face agitație electorală pentru socialistul Nesterovschii

Distribuiti mai departe...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Deputata Arina Spătaru, care face parte din Blocul ACUM, ar fi decis să facă agitație electorală în favoarea candidatului la fotoliul de primar din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Alexandr Nesterovschii. Asta după ce, acum o săptămână, deputata, împreunnă cu echipa sa, l-a însoțit pe candidatul Blocului Politic ACUM, Boris Marcoci, la Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală, unde acesta s-a înscris oficial în cursa pentru funcția de primar de Bălți.

Acum câteva zile, mai exact luni, 23 septembrie, candidatul la funcția de primar de Bălți din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Alexandr Nesterovschi, alaturi de colegul său Alexandr Usatîi și deputata Arina Spătaru s-au întâlnit cu angajații de la „CET-NORD”.

Alexandr Nesterovschi, candidatul PSRM la funcția de primar de Bălți

În cadrul acestei întruniri, candidatul și-a expus programul electoral, iar deputata Partidului Platformei Demnitate și Adevăr(PPDA), formațiune care face parte din Blocul Politic ACUM împreună cu Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), i-ar fi îndemnat indirect să-l voteze pe Nesterovschi la funcția de primar. Informația a fost confirmată pentru NordNews atât de angajați întreprinderii „CET-NORD”, cât și de deputatul PRSM, Alexandr Usatîi.

 

Alexandr Usatîi, deputat PSRM

„Da, ea a fost alături de noi la această întrunire, dar îndemnuri directe de a susține candidatul PSRM nu a fost, așa cum susțin unii”, a declarat deputatul socialist.

 

 

 

 

 

Candidatul ACUM, reprezentantul PAS la funcția de primar de Bălți, Boris Marcoci, se arată nedumerit de acțiunile colegei sale de bloc. În opinia sa, Arina Spătaru s-a lăsat ghidată de frustrările pe care le-a trăit în urma negocierilor cu privire la desemnarea candidatului comun din partea blocului la alegerile locale generale din 20 octombrie.

Candidatul ACUM la funcția de primar de Bălți, Boris Marcoci

„ Îmi pare rău că doamna Spătaru a decis să-l susțină pe unul dintre contracandidații mei, chiar dacă face parte din Blocul ACUM, care are un acord de colaborare cu PSRM. Nu înțeleg care a fost rolul ei acolo, de deputat sau de susținător”, a menționat Boris Marcoci.

 

 

 

 

 

Marcoci a mai ținut să precizeze că PSRM și ACUM nu au semnat vreo înțelegere în vedere colaborării  în alegerile locale.

Am încercat să luăm legătura cu deputata Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Arina Spătaru. Contactată telefonic, aceasta a spus că va reveni cu un apel.. Până la momentul publicării știrii, ea nu a mai revenit, deși reporterul NordNews a sunat-o în repetate rânduri.

Arina Spătaru, deputat PPDA

În acest sens, redacția NordNews îi oferă parlamentarei dreptul la replică.

 

Vineri, într-un live pe pagina sa de facebook, Arina Spătaru a recunoscut că, împreună cu Alexandr Nesterovskii și Alexandr Usatâi a întreprins o vizită la întreprinderea „CET NORD”. Aceasta susține că vizita întrprinsă de ei nu a avut tentă electorală, dar a fost una de informare.

 

 

 

 

 

Amintim că la 17 septembrie  curent  deputata PPDA Arina Spătaru și-a suspendat calitatea de membră a Biroului Permanentr al Partidului Platforma DA. Aceasta a declarat că decizia a fost luată pe motiv că nu este auzită de cei din conducerea formațiunii.

 

 

 

 

leave a reply