NordNews
Avem ce spune

Şcolile din R. Moldova au revenit la durata de 45 de minute a unei lecţii în clasă

Ore de curs mai lungi şi distanţe între elevi mai mici. Instituţiile de învăţământ din Republica Moldova au revenit la durata obişnuită de 45 de minute a lecţiilor din clase. În acelaşi timp, distanţa fizică dintre copii este impusă la un metru, aşa că în clasă poate fi prezentă toată grupa. Totuşi, în cazul a 90 de şcoli, cel mai probabil cursurile vor rămâne de 30 de minute, pentru că elevii învaţă în două schimburi, scrie tvrmoldova.md 

Acum că distanţa fizică dintre elevi s-a redus, este posibilă şi reamenajarea băncilor din clase. Reprezentnaţii Ministerului Educaţiei susţin că decizia a fost luată pentru a face mai eficient procesul de studii.
Atunci când în aproape peste 900 de instituţii de învăţământ procesul educaţional se realizează într-un singur schimb, noi nu vedem sensul şi rostul ca durata lecţiei să se micşoreze”, a menționat șeful Direcției Ministerul Educaţiei, Valentin Crudu.
Din cele peste 1200 de instituţii şcolare din Republica Moldova, doar 90 activează în două schimburi. Specialiştii examinează posibilitatea de a face timpul pentru un curs de 30 de minute.
Pentru a nu supra aglomera instituţiile de învăţământ, a nu suprasolicita elevii şi profesorii în anumite instituţii de învăţământ din Chişinău şi din alte centre raionale sau localităţi unde şcoala învaţă în două schimburi, Ministerul educaţiei va examina şi probabil va permite desfăşurarea orelor de 30 de minute”, a precizat șeful Direcției Ministerul Educaţiei, Valentin Crudu.
Săptămâna trecută, Comisia Naţională Extraordinară pentru Sănătate Publică, a decis ca elevii de la clasa a 5-a în sus să poarte obligatoriu masca de protecţie, inclusiv în timpul orelor, dar şi pe teritoriul instituţiilor de învăţământ.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"