NordNews
Avem ce spune

Scrisoare din diasporă către Bașcanul Găgăuziei – Irina Vlah

Diaspora Europeană s-a adresat către Bașcanul Găgăuziei. În scrisoarea deschisă a moldovenilor de peste hotare, oamenii o roagă pe Irina Vlah să-și revizuiască poziția politică și să susțină viitorul Președinte al Republicii Moldova.

„Stimez și apreciez etnia găgăuză, am mulți prieteni, am vecini cu care ne înțelegem de minune. Am fost la Comrat la nunți, mi-a plăcut mai mult organizarea nunții deciât la nunțile oganizate la moldoveni. Pompozitatea nu există, persistă distracția și veselia, iar brânza preparată la Comrat este o gustoșenie.

Sunteți în al doilea mandat al bașcanului. Lumea v-a apreciat ca un iscusit conducător, așa sunt femeile. Păcat că relațiile dumnevoastre cu Igor Dodon nu sunt cele pe care le vrem… Să știți că istoria nu iartă, ați condus si conduceți un popor – El la diferite etape va revizui activitatea Dumneavoastra. Ați susținut în 2016 la scrutinul prezidențial un agramat cu 3 diplome a instituțiilor superioare și Doctoratul susținut, cu care se laudă la emisiunile televizate. Este greu să fii de altă părere. Dacă măcar 50% ar fi fost pentru Maia Sandu în 2016, noi toți am fi obținut alte succese în dezvoltare. Vedeți ce se întâmplă azi în țară? Este impânzită de lume interlopă. Asta nu vă sugerează nicio idee? Sunt convins că și conaționalii Dumneavoastră vor simți lucrul acesta. Nu se poate să dai prioritate unui individ cu fobie față de poporul natal să vă admire cu discursul în limba rusă. Mai întelegeam dacă el ar fi studiat și promovat limba găgăuză… Deci cu asta sigur nu veți intra în istorie. Veți intra ca un conducător bun, gospodar în esență, căreia îi pasă de fiecare persoană din Găgăuzia. Oferiți-ne șansa de a avea și noi o femeie la conducere, o femeie care poate schimba cu ajutorul nostru ceva în toată țara noastră. Vrem ca istoia să vă trateze ca pe un conducător iscusit.

Vă rugăm să ne ajutați să schimbam raportul dintre sustinatorii lui Igor Dodon si Maia Sadu in lupta cu fostul Președinte Igor Dodon (Fâsâială) – așa îl cunosc sătenii după numele bunelului, oameni simpli, care si-au primit numele după caracteristica celor apropiați.

Vă imaginați, el a câștigat alegerile în satul său natal cu raportul 59,2% la 32,3%, inclusiv prin farudare! Mulțumim anticipat.”

Semnat: Diaspora Europeană

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"