NordNews
Avem ce spune

Scrisori de la Ciuca-Buca// Din alegeri în alegeri

     Bună ziua, dragă redacție. Vă scrie Vasile Bumb, din Ciuca-Buca. Am și eu o nelămurire și tare vreau să o împărtăș cu neavoastre.

Care-i buba?

          Vasăzică, pe 11 iulie o să avem alegeri anticipate. Nu știu cum alții, dar eu tare mă bucur. De ce? Pentru că la noi, dacă se face ceva, apoi se face numai înainte de alegeri. Înainte de alegeri, în sat la noi s-a pus prundiș de la biserică pînă la țintirim, înainte de alegeri au început să sape drumurile, ca să ne tragă apă. Înainte de alegeri toți vor să arate că știu să lucreze, numai că hărnicia lor nu ține mult.

          Eu sunt om bătrîn și demult nu-i mai cred pe politicieni. Toți sunt o apă și-un pămînt, și oricine ar veni, n-o să-și bată capul de mine și nevoile mele mai mult decît de dînsul și de neamurile lui. Înțeleg că hoții din parlament trebuie să se ducă, dar tare mă tem că or să vină alții, la fel de ai dracului. Pentru că toți se laudă că sînt cinstiți și cu grijă față de norod, dar după ce trece campania, pupă-i într-un loc.

          Încă ceva.

Am auzit eu dăunăzi că doamna președinte a Curții Constituționale, Domnica Manole primește o pensie de 21000 de lei, pe lîngă un salariu de peste 40000 și nu mai știu ce îndemnizații acolo. Mă rog, care și de ce a învățat, dar… Să te ferească Dumnezeu! Mie, cu 1400, mi-i ușor. Cum îi primesc, așa se duc – pe medicamente, pe apă, telefon, pe o butelie de gaz, o dată în patru luni… Dar îmi închipui cît de greu îi este sărmanei femei, cu 21000. Eu n-am avut niciodată atîția bani și dacă mi i-ar da cineva acum, nici nu știu ce aș face cu dînșii. Mă gîndesc că cei care au așa o pensie, au și mari bătăi de cap. dar cînd nici atâția nu-ți ajung, atunci chiar e mînia lui Dumnezeu…

          Ce să vă mai spun? E primăvară, oamenii au de lucru pe deal și idioții ceia iar au scumpit solearca.

         

Cu urări de sănătate,

al vostru VB

 

 

Notă: Acest text nu reprezintă opinia redacției Nordnews. Este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata