NordNews
Avem ce spune

Scumpiri și la Termoelectrica. Energia electrică și cea termică produsă de instituție s-a majorat

Tariful la energia electrică și cea termică produsă de Termoelectrica a fost majorat astăzi, 20 noiembrie de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Decizia a fost luată unanim de către directorii ANRE, în cadrul unei ședințe, scrie Realitatea.

Potrivit deciziei, tariful provizoriu la energia electrică produsă de Termoelectrica a crescut mai bine de două ori, de la 116 bani/kWh la 237 de bani/kWh.

Totodată, a fost ajustat și tariful pentru energia termică – de la 1 122 de lei/Gcal (fără TVA) până la 1 772 de lei/Gcal (fără TVA), o creștere cu peste cu 650 de lei/Gcal.

Amintim că, la 15 noiembrie, Termoelectrica a solicitat ANRE ajustarea extraordinară a prețului pentru energia electrică produsă și a tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor, cu aplicare din 1 noiembrie a noului preț stabilit astăzi, adică retroactiv.

Termoelectrica a argumentat necesitatea ajustării tarifelor prin majorarea prețului la gazul natural procurat, cu cca 115,3 %.

Precizăm că, noul contract agreat de către cei de la Chișinău și Gazprom include un nou preț pentru livrarea gazului natural. Acesta a fost estimat pentru luna noiembrie la aproximativ 450 de dolari. În acest context, Moldovagaz a cerut majorarea tarifului către consumatorii finali până la 10,26 de lei pentru un metru cub de gaz.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"