NordNews
Avem ce spune

Se întâmplă în România : Un naș și-a pedepsit finii din cauză că n-au votat primarul în funcție

Un naș și-a pedepsit finii din cauză că n-au votat primarul în funcție. S-a întâmplat la Comana în Giurgiu, România. O familie care și-a votat o rudă în locul primarului în funcție a rămas fără banca montată de primărie la poartă. Nașul lor, consilier și apropiat al primarului, a trimis special doi angajați de-ai primăriei, care au smuls banca din ciment cu un buldozer. După ce a terminat cu banca, nașul consilier a ordonat să fie întuneric pe strada finilor. Au deșurubat și becul stradal din poarta finilor și… de marți este întuneric. Până acum, primarul în funcție n-a remediat abuzul consilierului, informează digi24.ro

Dumitra Dinu, localnică: Hai, vezi, poate fărâmi gardul ăla!

Angajatul primăriei: Lasă-l jos! (Banca e smulsă cu tractorul).
Dumitra Dinu, localnică: D-aia votează lumea! De frică! Să nu pățească ca noi. Ne-a luat banca, ne-a luat becul și urmează să ne dea foc!

Banca smulsă din fața casei Dumitrei Dinu a fost montată de primărie, acum câțiva ani. Din bani publici. Era… fix ca a vecinului.

Reporter: Vă lasă dacă veniți să stați pe bancă, aici!?
Dumitra Dinu: Nu, că nu vorbește cu mine!
Reporter: Deci nici aici nu puteți sta…
Dumitra Dinu: Nu! Stau la poarta mea, stau în curte…
Reporter: De ce plângeți? Serios…
Dumitra Dinu: Uite așa…
Reporter: Lăsați-o încolo de bancă…
Dumitra Dinu: Parcă zici c-am omorât pe cineva. Trebuia să votez pe cine vreau, nu obligată pe cine vrea consilierul Mugurel.

Bănci ca aceasta, pe care plânge Dumitra, au fost montate de primăria Comana cam la toate porțile din satul Vlad Țepeș. Acțiunea a fost bifată ca investiție mare și necesară. Dar, după ce nașul nepoților Dumitrei, consilier al primarului, a aflat că finii și-au votat ruda care a candidat împotriva primarului… a trimis doi angajați ai primăriei să le ia banca. Ba chiar și becul de pe stâlpul public, de vizavi de casă. Pedeapsă pentru lipsa de loialitate.

Dumitra Dinu, păgubită: Eu am avut problema mea personală cu domnul primar că nu l-am votat. Și consilierul dânsului a venit și-a spus că ni le-a luat că nu am votat cu dânsul! Zic: de ce ai luat, mă, becul de acolo? „Pentru că nu ne-ați votat!”. Banca era la mine-n poartă. Mă foloseam eu de ea. Nu venea vecinul să stea pe banca mea! Dar becul ăla de acolo se folosește și toată strada asta și toată strada asta, și vecinul ăla, și vecinul ăla. Că le lumina! Nu m-a pedepsit doar pe mine! A pedepsit și strada asta și strada asta!

Cătălin Teișanu, contracandidatul primarului: Au fost din susținătorii mei și au vrut să le dea o lecție, să vadă cum este fără bancă! Acum… nu știu dacă-i corect lucrul ăsta. Toți suntem cetățeni ai comunei Comana și toți ar trebui să beneficiem de toate lucrurile pe care primăria le face!
Nașul consilier se numește Dumitru Buzatu. Am încercat să-l contactăm telefonic. N-am reușit. Primarul în funcție, același care a câștigat un nou mandat, recunoaște abuzul consilierului, dar spune că scandalul s-a iscat din cauza unei glume.

Aurel Enache, primar Comana: Chiar nu i-am luat-o eu! I-a luat-o un consilier de-al meu, nașul lor de cununie, care i-a botezat copiii. Au făcut o glumă între ei, ceilalți au profitat de gluma asta și uite ce-a ieșit!
Reporter:
 De ce nu-i duceți banca, terminați problema!
Aurel Enache, primar Comana: Îi duce banca! Îi duce banca, astăzi.
Reporter: Și becul?
Aurel Enache, primar Comana: Și becul, da! Nașul lor îi duce banca și becul.

Dumitra și-a căutat banca și la ocolul silvic. A auzit că au depozitat-o acolo.

Dumitra Dinu: Liliane!
Reporter: Pe aici? Pe aici? Prin dreapta?
Dumitra Dinu: Nu știu… Așa a zis atunci, că o aduce la canton. Dar… acum c-a luat-o și n-am mai văzut, nu știu. Dar așa s-a exprimat atunci, că o ducem la canton!

N-a găsit-o… Femeia așteaptă ca primăria să-i aducă măcar becul. Că nopțile-s deja lungi, pe uliță e beznă. Și sătenii pedepsiți de nașul consilier sunt supărați foc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"