NordNews
Avem ce spune

Se rupe PDM-ul. Candu anunță plecarea a 6 deputați democrați

Anunțul a fost făcut de democratul Andrian Candu în cadrul unui briefing de presă. Acesta a spus că șase deputați democrați își formează un grup parlamentar pentru că nu sunt de acord cu viziunile celorlalți colegi din PDM. Cei șase sunt: Andrian Candu, Vladimir Cebotari, Sergiu Sârbu, Corneliu Padnevici, Graur Eleonora, Repesciuc Grigore, scrie deschide.md.

„Partidul Democrat își pierde eficiența, importanța. Sunt multe disensiuni în PDM. Formațiunea datorează multe răspunsuri societății. PDM a realizat multe lucruri bune dar și a avut unele greșeli. În cazul moțiunii simple depuse împotriva ministrului de externe, PD trebuia să ia o poziție fermă de la început și să se expună tranșant. Declarația este scadaloasă, în schimb PD a dat răspunsuri evazive. Este astăzi PD în opoziție sau la guvernare? Este grav că nu putem spune cu fermitate nici una, nici alta. E grav că nici conducerea partidului nu ne spune unde se află formațiunea.  În loc să fim deschiși la diferite negocieri, colegii din PDM se întâlnesc cu Igor Dodon și cu Ion Chicu și își strâng mâna”, a declarat Candu.
„În ultimele luni au fost mai multe tentative de a influența colegii din PDM. Cineva lua colegii de mânuță câte unul și îi ducea la Președinție”, a adăugat ex-speakerul.

De precizat este că luni seara, conducerea PDM și a PSRM a avut o întrevedere discretă la Parlament. La ședință a participat președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu. Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul discuțiilor, părțile au discutat problemele abordate de cetățeni, dar și au făcut un schimb de opinii cu prim-ministrul în ceea ce privește agenda comună de lucru a Parlamentului și Guvernului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata