NordNews
Avem ce spune

Se va repeta oare scenariul furtului Băncii de Economii?

BC Moldindconbank  SA  (MICB) ar putea avea soarta Băncii de Economii, susține într-un interviu pentru TV8 expertul economic Victor Ciobanu.
Conform spuselor analistului, toate acțiunile întreprinse în cazul BC Moldinconbank, pot duce la cheltuieli egale cu cele ale miliardului furat, întrucât foștii acționari vor apela la un arbitraj de la care vor cere despăgubiri, pe care va trebui cineva să le plătească.
Dacă subiectul vânzării acțiunilor MICB va ajunge în atenția Curții de Arbitraj Internațional, statul ar putea fi obligat să plătească despăgubiri în valoare de miliarde de lei.

„Acum avem în joc 2 bănci, care au fost de fapt vândute, pretextul este că de fapt se returnează miliardul precedent prin arestarea activelor lui Veaceslav Platon de la Moldova Agroindbank si Moldindconbank. Ce s-a întâmplat cu MoldovaAgroindbank? Statul a cumpărat cu 450 de milioane, pentru ca să le vindă consorțiului cu 451 de mln, după care iese Candu care fară nerușinare minte ca de fapt asta este întoarcerea miliardului în buget/ Aceaiși chestie se întâmplă și cu Moldindconbank, statul nu câștigă nimic din aceste operațiuni”, afirmă Victor Ciobanu

 Amintim că în 2014 Banca deEconomii a falimentat în urma furtului secolului, care a  fost generat de acordărea a mai multor credite dubioase, care,nu au mai fost recuperate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"