NordNews
Avem ce spune

Secetă tragică în Norvegia. Caii, duși la abatoare

sursa foto: realitatea.net
 
Mulţi proprietari de cai din Norvegia sunt nevoiţi să îşi ducă animalele la abator după ce seceta a condus la scăderea producţiei de nutreţ şi la creşterea preţurilor la acesta, relatează postul public de radio-televiziune NRK, citat de agenţia Xinhua.
„Luna trecută au fost primite aproape zilnic solicitări de la proprietarii de cai disperaţi care nu ştiau ce să facă, iar motivul a fost seceta tragică”, a explicat măcelarul Jens Eide.
Este atât de tragic, atât de solicitant, iar fermierii au adus animalele mai devreme decât în mod normal, înainte de a ajunge la vârsta la care trebuie duse la abator„, a adăugat Eide.
Însă, când nu mai este nutreţ suficient, ele trebuie omorâte„, a completat măcelarul.
La cai este o problemă în plus pentru că sunt animale de companie cu care există o relaţie de prietenie”, a mai spus Eide.
Linn Elisabeth Eidsaa, care deţine patruzeci de cai, abia a reuşit să procure suficient nutreţ, la un preţ foarte ridicat, şi a observat că mulţi proprietari şi-au scos la vânzare caii. „Toată lumea vrea ca animalele să trăiască, însă dacă nu reuşeşti să faci rost de suficient nutreţ este o alegere mai bună decât să îi laşi să moară de foame„, a declarat ea, potrivit Agerpres.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"